De persoon achter Massage & Coach praktijk Being

Wanneer je bij Massage & Coach praktijk Being in Berkel en Rodenrijs kiest voor een massagebehandeling of coachtraject dan kies je ook voor wederzijds vertrouwen en openheid. Daarom zal ik je iets meer vertellen over de persoon achter Massagepraktijk Being.

 

Mijn naam is Vanessa de Vos en ik woon in Berkel en Rodenrijs. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en heb twee geweldige zonen. 

  

In 2012 is bij mij de diagnose fibromyalgie geconstateerd. Dit betekende voor mij dat ik elke dag in mijn gehele lichaam pijn had, ik was heel snel moe en moest voorzichtig omgaan met mijn energie en kracht. De dokters vertelde mij dat ik met deze diagnose moest "leren leven".

Om de pijn en verkramping enigszins te kunnen beheersen ben ik hatha yoga gaan volgen. Een zachte vorm van yoga met veel meditatie. Dit was voor mij het begin van voelen, acceptatie, bewustwording, in het nu ZIJN, en verbinding met mezelf. Dit alles heeft voor mij een hoop veranderd.

  

Mijn wens om te masseren kwam weer naar boven. Als kind zijnde vond ik het al heerlijk om te masseren en gemasseerd te worden. Ik heb gehoor gegeven aan mijn wens en heb in 2014 de opleiding holistisch masseur gevolgd bij massage in beweging. Hier heb ik zoveel geleerd over masseren, masseren met hart en ziel. Maar het meeste heb ik over mezelf geleerd, dat de antwoorden in mijzelf liggen. Ik heb mijn kracht weer gevonden en ervaren hoe het is om te mogen zijn wie ik ben.

Dit alles is voor mij een begin geweest van een leven met meer balans wat o.a. betekent dat ik geen pijn en klachten meer ervaar die ik eerst wel had, een begin van mijn persoonlijke ontwikkeling en start van Massagepraktijk Being.

  

In februari 2016 heb ik een Lomi Lomi Cursus gevolgd bij Imas Trainingen. Tijdens deze cursus heb ik nog meer geleerd te masseren vanuit een dans, ritme en verbinding. De vloeiende technieken zijn een prachtige manier van masseren en sluiten mooi aan bij mij als persoon en bij mijn massagepraktijk.

  

Veel mensen die bij mij massages hebben ontvangen worden zich steeds meer bewust van zichzelf. Er komen vragen en wensen naar boven, bijvoorbeeld de wens om bepaalde blokkades en inspanningen op te ruimen. Ook gebeurt het dat er angst of verdriet naar boven komt wat aandacht nodig heeft zodat je verder kan. 

 

Doordat ik dit zag ontstaan bij de mensen werd er een andere droom aangewakkerd. Ik heb gehoor gegeven aan deze droom, leren hoe mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

 

In 2018 heb ik een erkend Post HBO coaching opleiding behaald bij zin.nu.

 (Alexander van den Berg ZIN.nu

 

Ik heb o.a. vaardigheden, methoden en kennis geleerd. Wat onderscheidt mijn manier van coachen dan met een andere coach? Het gaat verder dan vaardigheden, methoden en kennis. Het gaat er bij mij om, om dit alles te integreren in mezelf. Mijzelf inzetten als instrument om vervolgens de ander te mogen begeleiden in haar of zijn proces. Per situatie bekijken wat er mogelijk is. Elk mens is uniek dus elke situatie vraagt om een unieke aanpak. Een ding is voor mij wel altijd hetzelfde; Vanuit hier en nu de ander zien en begeleid en de wijsheid binnen de mens aan te spreken zodat hij of zij zichzelf kan coachen. 

Wanneer ik masseer of coach ben ik helemaal in mijn element, met beide voeten op de grond. Ik masseer en coach met rust en aandacht, zonder oordeel. Ik heb ervaren wat massage en coaching voor mezelf heeft betekent en dit wil ik jou ook laten ervaren. Ervaar het en je weet waarom.