Welke massage past bij jou

Wat is een holistische massage

Een massage met een holistische visie, werkt niet alleen ontspannend voor het lichaam, maar werkt ook ontspannend voor de geest. Met een holistische massage wordt er gewerkt aan de balans tussen lichaam en geest, denken en voelen. Een holistische massage is voor iedereen.

Een holistische massage is geen genezing voor lichamelijke klachten. Wel wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor krijgen lichamelijke klachten de ruimte om te ervaren wat er is. Door die ruimte krijg je soms andere inzichten, veranderingen, (emotionele) blokkades kunnen worden opgeheven. Dit alles kan bijdragen aan een positieve verandering van lichamelijke klachten.

  

Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op.

Ook zorgt een massage van toename van het aantal witte bloedlichaampjes en een daling van het cortisol-niveau. Dat betekent dat het immuunsysteem wordt versterkt en stress wordt verminderd. Ook doet masseren het oxytocine-niveau stijgen. Oxytocine is een hormoon dat een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft en ervoor zorgt dat men beter bestand is tegen spanning. 

Kortom redenen genoeg om jezelf regelmatig te laten masseren.

 

Behandeling holistische massage

Een holistische massage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een etherische olie wordt gebruikt.

De massage begint met het geven van een zachte druk op het lichaam. Hierna zal de huid worden los gemaakt om het lichaam voor te bereiden op de massage. De massage wordt vooral gegeven met de handen. Voor een eventuele diepere druk wordt er ook gemasseerd met de onderarmen.

 

Je wordt ontvangen in een huiselijke, ontspannende ruimte en indien gewenst een kopje thee of koffie.

Tijdens het eerste bezoek vindt er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek kan je eventuele klachten en wensen kenbaar maken.

 

Er kan gekozen worden voor een aantal standaard massagebehandelingen. Denk dan bijvoorbeeld aan een massagebehandeling van het gehele lichaam, maar een deelmassage van bijvoorbeeld de nek en rug is ook een optie.

Ook al wordt er gesproken over een standaard massagebehandeling, geen enkele massage is hetzelfde.

De "standaard" massage wordt afgestemd op u als mens in het geheel.

 

Na de massage is er gelegenheid om rustig bij te komen en eventueel na te praten. 

Bij Massage & Coach praktijk Bein in Berkel en Rodenrijs wordt er met handen en armen gewerkt
Bij Massage & Coach praktijk Bein in Berkel en Rodenrijs wordt er met handen en armen gewerkt

Basalt stenen

Bij een aantal massagebehandelingen van Massage & Coach praktijk Being wordt er gebruik gemaakt van Basalt stenen. Een basalt steen is gestolde lava. De grote dichtheid en het hoge ijzergehalte zorgen ervoor dat ze de warmte goed vast houden en langzaam afgegeven wordt. Het helpt negatieve energie en spanning uit het lichaam afvoeren. Het stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam, zorgen voor een diepere ontspanning en bieden extra hulp bij het afvoeren van afvalstoffen.

 

De stenen kunnen gebruikt worden bij een ontspanningsmassage waarbij de armen, rug, nek en achterkant van de benen worden gemasseerd. Ook kunnen de stenen worden gebruikt bij een ontspanningsmassage van het gehele lichaam. Kijk bij "tarieven" voor de verschillende mogelijkheden. 

Basalt stenen bij Massage & Coach praktijk Being zorgen voor een nog diepere ontspanning
Basalt stenen bij Massage & Coach praktijk Being zorgen voor een nog diepere ontspanning

Massagebehandeling op maat gemaakt

Ieder mens is uniek! Jij bent uniek en dat wordt bij Massage & Coach praktijk Being gezien. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid aan om zelf een massage samen te stellen. Uiteraard in goed overleg met de masseuse.

Misschien wilt je wel een massagebehandeling van het gehele lichaam van 90 minuten i.p.v. de geboden 70 minuten. Of je wilt, nadat de rug en nek zijn gemasseerd, ook de armen laten masseren. 

Je weet van te voren wat u wordt aangeboden en wat de kosten hiervoor zijn.